dilluns, 27 d’agost del 2012

Panjin

Aquests han estat els dos dies més intensos del nostre viatge, ja sabíem que ens trobaríem en algun enrenou que altre perquè si decideixes anar a un lloc que no surt ni a la guia Lonely Planet...

Vam arribar amb avió a Jingzhou que és com arribar a l'aeroport d'Alguaire, més o menys. Preteníem trobar algo d'informació sobre com anar fins a Panjin, que era el nostre destí i estava a uns 100km, però l'únic que vam ser capaços de trobar és un eixam de taxistes disposats a sangrar-nos. Amb taxi vam anar també a la platja vermella, i bé, si que era vermella!!!!! Tenien tot un complex de vaixell i cotxet elèctric que et portava cap aquí i cap allà per veure tot el lloc.

Al dia següent, per arribar a l'estació, com anavem justos de temps, el taxista ens ha ofert pagar-li un suplement a canvi de que es saltès tots els semàfors i límits de velocitat (el límit era 40 km/h) i línies contínues i... imagineu-vos la negociació pel mig d'una carretera de tres carrils per sentit, on tan aviat es veien carros tirats per rucs com audis a tota pastilla, el taxista amb un paper i un boli a la mà escrivint símbols xinesos i numerets...a estones parat del tot i a estones a 120 km/h, un viatge irrepetible...Després diuen que les carreteres xineses són les més perilloses del món.